Rímszótár

GyIK

Miért érdemes az oldalt használni?

Az oldal használatával az aktív szókincsednél jóval nagyobb (több mint 450 000 szót tartalmazó) készletből válogathatsz rímeket versek vagy dalszövegek írásához. A rímszótárt úgy alakítottuk ki, hogy minél könnyebben megtaláld a legjobb rímeket, de ha mégsem lenne közöttük számodra megfelelő szó, akkor is rálelhess egy kevésbé rímelő, de még megfelelő alternatívára.

Milyen szavakra kereshetek az oldalon?

Keresőnk bármilyen kifejezést értelmezni tud, függetlenül attól, hogy az szerepel-e az adatbázisunkban. Kereshetsz szóra, kifejezésre vagy értelmetlen szótöredékre is.

Miért vannak értelmetlen szavak a találatok között?

Adatbázisunkban több mint 450 000 szó szerepel. Ezeket a szavakat automatikus módon gyűjtöttük, és senki sem olvasta el őket az elejétől a végéig. Több módszert is használtunk, hogy az eredeti forrásokban szereplő esetleges hibákból fakadó értelmetlen szavakat kiszűrjük a rendszerből, azonban a legnagyobb óvatosságunk ellenére is előfordulhat, hogy olyan szó maradt benne, aminek nincs semmi jelentése. Ha ilyet találsz, kérjünk, jelezd nekünk!

Szavaink között vannak ritkán használt és régies kifejezések is, ezért néha megesik, hogy az a szó, ami értelmetlennek tűnik, valójában mások által ismert jelentéssel bír.

Szabadon felhasználhatom a rímszótárban szereplő szavakat?

Minden megkötéstől mentesen, szabadon felhasználhatod a rímszótár által adott szavakat a verseid, dalszövegeid megírásához, függetlenül attól, hogy csak a saját szórakoztatásodra írod őket, vagy profitot remélsz belőle. Amennyiben az oldal segítségedre volt a műved megírásában, megköszönjük, ha ezt egy ránk mutató hivatkozással másoknak is jelzed, hogy ők is megismerhessék a Rimszotar.hu‑t.

Az oldal keresési eredményeinek más jellegű felhasználása engedélyköteles. Ide tartozik különösképpen az eredmények adatbázisban való tárolása, illetve más weboldalon vagy más formában való (néhány szót meghaladó) közzététele.